Casco Ieftin

Casco Ieftin

Visai de mult timp la ea… O priveai in reviste cum isi etala frumusetea, o urmareai pe siteuri si bloguri de specialitate, discuteai cu prietenii ore in sir despre calitatile ei si mai ales despre cat de fericita ai fi sa te plimbi cu ea. Vara te-ar duce spre plajele cu nisip incins, iarna spre partiile pline de adrenalina, iar drumul spre birou ar fi mult mai relaxant daca ea te-ar insoti!...

Visezi la masina asta de ceva vreme si uite ca a venit clipa in care ti-ai cumparat-o, apoi ai botezat-o cu cele mai ciudate, amuzante nume si acum te bucuri de toate dotarile din interiorul parfumat. Dar acum ai de facut un lucru foarte important- sa ai grija de ea pentru a fi in siguranta si ferita de pericole. Iar pentru aceasta grija iti recomand sa inchei o asigurare CASCO; acest tip de asigurare nu este obligatorie, ci facultativa, dar trebuie sa stii ca nu inlocuieste asigurarea obligatorie – RCA.

In cazul in care optezi pentru un CASCO ieftin, trebuie sa fii foarte atent la toate detaliile ce tin de riscurile asigurate, dar trebuie sa cauti informatii referitoare la compania de asigurari pentru a nu avea parte de surprize neplacute. Criteriile importante in alegerea companiei sunt: rapiditatea platii despagubirilor, calitatea serviciilor oferite, sediul agentiilor (sa nu fie unul dubios), programul, daca mai ai cunostinte ce detin informatii despre aceasta.

In momentul in care CASCO este ieftin ai putea avea neplaceri mai tarziu, iar bucuria ta ca ai facut o afacere buna sa fie de scurta durata. Consecintele alegerii unui CASCO ieftin ar putea fi urmatoarele: sa pierzi mult timp din cauza rezolvarii dosarelor datorat din pricina lipsei de angajati, sa aiba ca parteneri service-uri ce ofera servicii de o calitate indoielnica, sa plateasca despagubirea cu mare intarziere.

Trebuie sa te informezi temeinic inainte de a incheia o asigurare CASCO deoarece exista riscuri pe care aceasta nu le acopera. In cele mai multe cazuri nu sunt acoperite daunele ce rezulta din urmatoarele situatii: cand soferul nu indeplineste conditiile prevazute de lege pentru a conduce, cand masina nu indeplineste conditiile prevazute de lege pentru a circula, cand avariile sunt produse cu buna stiinta de catre proprietar sau prepusi ai acestuia; furtul cu chei potrivite, CASCO despagubind doar furtul prin efractie (cand exista urme de patrundere fortata).

Pentru a evita toate aceste neplaceri, cere cat mai multe detalii de la agentul asigurator!

Soferilor incepatori le recomand sa incheie o asigurare CASCO mai ales in primii doi ani de sofat, pentru ca aceasta este perioada cea mai grea in care te obisnuiesti cu masina, incepi sa o cunosti, dar si pentru ca traficul se aseamana cu o jungla unde te poti trezi in orice clipa cu o liana peste parbriz.

La prima vedere pare complicat, dar foarte important este sa alegi o companie care iti confera incredere si pe care stii ca te poti baza cand ai probleme. Astfel te poti urca linistit la volan si bucuria de a conduce masina mult visata nu va fi tulburata nici macar de accidentele rutiere sau de zgarieturile produse in parcarile imposible din orasele din tara, mai ales daca nu stai foarte bine la capitolul orientare.